Een duurzaam product met een circulair verhaal… vlasvezel als grondstof voor nieuw zitconcept!

Vanuit het oogpunt duurzaam design, ging Sabine Rosseel op zoek naar een volwaardig, duurzaam alternatief voor de vele kunststofmeubelen die vandaag op de markt zijn.

Een duurzaam “groen” materiaal als grondstof voor het ontwerpen van meubelen met dezelfde esthetische kwaliteiten, doch met een veel kleinere ecologische voetafdruk.

Een eindproduct dat tevens warm aanvoelt en een warme uitstraling heeft. Een meubel met nieuwe sensorische eigenschappen, een nieuwe look & feel!

Als groene grondstof dacht Sabine al snel aan de vlasvezel, het regionaal DNA bij uitstek waar we best trots op mogen zijn! Een natuurlijke vezel die we daadwerkelijk zichtbaar en tastbaar willen maken in onze FPC (flax plastic compound) designmeubelen.

Dit zal er ongetwijfeld toe bijdragen dat de consument zich bijgevolg ook bewuster wordt van meer duurzame producten in het aanbod van meubilair. We zijn er immers van overtuigd dat wie de natuurlijk vezel voelt en ziet, sneller geneigd is meer interesse te tonen in duurzame, milieuvriendelijke producten met een circulair verhaal.

De OSCAR SWING is dan ook ons eerste resultaat van deze gedachtengang.

“Meubeldesign met kleine ecologische voetafdruk”

We konden rekenen op een prima samenwerking met Propolis, het onderzoeksteam van KU Leuven onder leiding van Professor Frederik Desplentere, voor het opmaken van simulaties, sterkteberekeningen en klimatologische eigenschappen zodat we tot een kwalitatief hoogstaand materiaal konden komen!

Als ontwerper en ondernemer hechten we veel belang aan co-creatie!

We opteren voor een regionale producent en met de steun en belangstelling van het Algemeen Belgisch Vlasverbond (ABV) waarbij de directeur Dhr Jan Sijnave ons project van bij de aanvang mee gedragen heeft, kunnen we met een sterk regionaal consortium deze innovatie waarmaken.

De know-how en interesse van onze regionale partners betekenen sowieso een meerwaarde doorheen het groeiproces van onze OSCAR SWING.

Iedereen kan zich probleemloos settelen in onze OSCAR SWING dankzij een doordacht ontwerp waarbij de zitting rugleuning kan worden en omgekeerd. Dit door middel van een eenvoudige kwartdraai!

Voor meer informatie, vraag naar onze productfiche. info@sabinerosseel.be

Wenst u trotse bezitter te zijn van onze innovatieve schommelstoel? Dan kan u terecht in onze webshop. shop / Oscar Swing of stuur een mailtje naar info@sabinerosseel.be

Wenst u verdeler te worden van onze Oscar Swing? Contacteer ons op info@sabinerosseel.be of bel ons op +32 474 09 64 28

Comments are closed.